Gebrookerplein

10:30 – 12:00 Modesty
12:00 – 14:00 Kesketoe
14:00 – 15:00 Wir Sind Spitzze
15:00 – 15:30 Patick Hendrikx
15:30 – 16:00 DJ
16:00 – 19:00 Dreamcast

Markt

10:30 – 12:30 Die Dampfknodel
12:30 – 13:00 DJ
13:00 – 14:00 Blizzert
14:00 – 14:30 Patrick Hendrikx
14:30 – 15:30 Blizzert
15:30 – 16:00 Spik en Span
16:00 – 17:00 Blizzert
17:00 – 17:30 DJ
17:30 – 18:30 Classic Revival Band
18:30 – 19:00 Marleen Rutten
19:00 – 20:00 Classic Revival Band

Podium Markt

Blizzert

Blizzert is de sensatie van dit moment een van de meest geboekte coverbands van Nederland. Of het nu gaat om de feesttent in het plaatselijke dorp of de huishoudbeurs in de RAI Amsterdam, overal waar Blizzert komt is het een groot feest.

Speciaal voor de braderie Hoensbroek is de 6 mans formatie, met zanger en zangeres, uitgebreidt met een 3-man sterke blazerssectie. 

Marleen Rutten

Met meer dan 200 optredens per jaar is het bijna zeker dat u Marleen Rutten wel kent of al eens gehoord hebt. Naast haar eigen Limburgs repertoir zingt ze ook enkele bekende Duitse schlager hits, waaronder natuurlijk nummers van Helene Fischer.

The Classics revival band

De popgroep The Classics is in 1967 opgericht in het Limburgse dorpje Stramproy, in de jaren zeventig scoorde ze hun grootste hits, My Lady of Spain en Yellow Sun of Ecuador behoren tot de grootste successen van The Classics.

Het mooie van The Classics Revival band is dat de eigen sound van de band nog altijd overeind is gebleven, genieten van nummers uit de jaren ’60 – ’70 en ’80, van The Moody Blues tot The Who en uiteraard het eigen repertoire van The Classics, want hits hadden ze zeker! Een muzikaal stukje cultuur waar Nederland trots op mag zijn! Alleen zanger Harrie Broens is van de oorspronkelijke bezetting van The Classics nog actief als zanger van The Classics Revival Band. De sound van The Classics werd vroeger ook wel “de vlaaiensound” genoemd, met name door de fijne samenzang met prachtige akkoorden.

Die Damfknodel

Die Damfkneudel staan garant voor de allerbeste Duite schlagers en tirolermuziek. 

Markt

Open instuif circusworkshop

Een circus workshop waarbij de deelnemers naar eigen keuze allerlei circusdisciplines kunnen uitproberen. Onder begeleiding van een professionele circusdocent zullen onder andere de volgende circusdisciplines te proberen zijn. Jongleren met ballen, ringen, kegels endoekjes, diaboloën, bordje draaien, flower sticks, koordlopen, een- en anderwieligen etc. De workshop wordt gehouden op een pistekleed met een artiesteningang en bijpassende circusmuziek. De circusdocent geeft uitleg waar hij kan en zal regelmatig zijn kunnen laten zien.

De duikboot van kapitein Kosto en de Kunsttoren.

Kapitein Kosto is zijn hele leven al een avonturier. Met zijn duikboot
onderzoekt hij de diepste oceanen van de aarde…….en die zijn diep!
En wie denkt dat het daaronder saai is, heeft het mis. Hij heeft de
spannendste avonturen beleefd en bijzondere ontdekkingen gedaan.
Zijn Duikboot zit vol met interessante meetapparatuur en er klinken vreemde
onderwatergeluiden. Ga mee onder zee als je durft! www.abacustheater.nl

De Kunsttoren is een opvallende kunstzinnige activiteit voor festivalbezoekers. Zij worden uitgenodigd door onze eigen kunstenaars om, aan de hand van een thema, grote panelen te beschilderen met waterverf .

Deze panelen worden in een 10 meter hoog torenframe geschoven zodat langzaamaan een bonte toren vol met gezamenlijke kunst ontstaat. (www.kunsttoren.nl )

Tien meter de lucht in, bont, opvallend en vol creatieve boodschappen: de Kunsttoren. Handen uit de mouwen en schilderen maar! Doe mee en draag uw ideeën beeldend uit. Het geheel van al deze creaties samen wordt een ‘totaalkunstwerk’. Altijd anders en steeds weer verassend. Maar iedere keer vrolijk en kleurrijk.

Podium Gebrookerplein

Modesty is een allround coverband uit Parkstad (L) en speelt live bekende nummers uit 50 jaar popmuziek Pop, Nederlandstalig, country, soul, reggae, rock & roll, disco.

Bandleden:
Rosita Wouters – zang
Gonda Huijer – zang
Reggy Huijer – drums
Peter vd Abeelen – basgitaar
Rob Kessing – sologitaar en zang
Dave Prins – gitaar en zang
John Adriaens – toetsen

WirSindSpitze!

WirSindSpitze behoeft geen uitleg meer. Limburgs meest bekende en succesvolste band geeft een Hoensbroek een mini concert van 60 minuten. De allerbeste Duitse schlager nummers, tiroler polka’s en het beste top 40 werk dendert tijdens deze 60 minuten voorbij in een heel rap tempo.

Kesketoe

Math Rademakers is al jaren een bekende op de Braderie Hoensbroek. Al meerdere malen trad hij op onder de naam Kesketoe, maar hij stond ook al hier op het podium samen met Die Manner, de band waar hij sins een aantal jaren ook frontman van is. Daarnaast heeft hij nog een alter ego, namelijk MattiBougatti, waarmee hij erg succesvol is in heel Nederland.

Spik en Span

Wae kent ze neet: Niek en Jo, oftewaal Spik en Span. Vastelaovesartieste die het ganse jaor door optraeje door gans de provincie !

Patrick Hendrikx

De smaak om op te treden kreeg Patrick echt te pakken na deelname aan het televisie programma van gerard Joling en het programma 1000-sterren stralen van de Tros met Frans Bauer. In 2008 belande Patrick in de finale van het programma “zing voor Oranje” van Sterren.nl.

Wat volgde waren optredens in attractieparken, proms concerten, carnavals zittingen, bruiloften en vele andere geledenheden in Limburg en Brabant.

Dreamcast

Een razend populair dynamisch/modern trio met vertrouwde gezichten die inmiddels de klappen van de zweep kennen door hun ervaring met o.a. X-factor, Santa Rosa, Candy Cover, King’sQuest en Madhouse. Iets wat je vooral gezien moet hebben!

De ervaring heeft geleerd dat de succesformule van een band niet alleen schuilt achter muzikaal vakmanschap maar dat entertainment en interactie met het publiek misschien nog wel belangrijker zijn.

Dreamcast heeft maar één doel voor ogen en dat is dat het publiek van hun optreden geniet. Of dat nu is met 70’s/ 80’s Disco, Nederlandstalig, Rock, Wals of happy Hardcore!? Het maakt hen niets uit, zo lang het dak er maar af gaat!

Postplein - kinderplein (parkeerplaats AH)

Alle attracties zijn voor de kinderen gratis!